PNEUMAT

Пневматична антидекубитална възглавница

          Възглавницата е проектирана и изработена по такъв начин, че ефективно предотвратява възпаленията при натиск и осигурява максимален комфорт на хората, принудени да останат в едно и също положение за по-дълго време.
          Възглавницата е изработена от гъвкави клетки, изпълнени с въздух и свързани помежду си. Вкарването на въздух и регулирането на налягането се извършва с помощта на помпа и въздушен клапан.
            Поради неравномерното натоварване на тялото, въздухът се вкарва в по-малко натоварените клетки, а повърхността на възглавницата се адаптира спрямо формата на тялото. Това позволява равномерно разпределение на силите, повдигащи седналия човек и осигурява свободен поток на кислород и други хранителни вещества към клетките на тялото, предотвратявайки възпаления от натиск.
             Свободните пространства между клетките на възглавницата и пропускливият материал на горната и страничната част на калъфа позволяват достатъчна вентилация на седалката, разсейване на топлината и намаляване на изпотяването.
           Материалът, от който са изработени клетките на възглавниците, позволява лесна хигиена, благодарение на възможността за измиване с почистващи препарати или други общо използвани детергенти.
Еластичната и хлъзгава горна част на калъфа позволява лесна промяна на позицията на тялото.                 Долната част на калъфа е изработена от материал против изхлъзване, което предпазва възглавницата от нежелателно изплъзване на земята.
       1. Единична секция, обозначение: I KN, в която всички клетки на възглавницата са свързани помежду си и се пълнят с един въздушен клапан. Те се произвеждат в следните номинални размери, с допустимо отклонение от ± 1 см на ширина и на дължина:
•        стандарт: 40x40x5 см
•        по-големи възглавници: 40x45x5 см, 40x49x5 см, 45x45x5 см, 45x49x5 см
•        по-маки възглавници: 40x35x5 см, 35x35x5 см, 35x30x5 см, 30x30x5 см.
       2. Двойна секция, обозначение: II KN, в която възглавницата е разделена на две части - секции и всяка от тях има клетки, свързани помежду си и изпълвани с отделен клапан. Възглавницата с две секции, благодарение на възможността за промяна на налягането в две части на възглавницата, позволява на пациента да коригира дефектите на позицията на инвалидната количка в надлъжно разположение или да регулира и нивелира настрани. Те се произвеждат в следните номинални размери, с допустимо отклонение от ± 1 см на ширина и на дължина:
•        стандарт: 40x40x5 см
•        по-големи възглавници: 40x45x5 см, 40x49x5 см 45x45x5 см
•        по-маки възглавници: 40x35x5 см, 35x35x5 см, 30x30x5 см.

PNEUMAT Cushion
VermeirenVermeiren on youtube


© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964