ADJUSTER O2

Предназначена за пациенти с деформация на гръбначния стълб.

Антидекубитална стабилизираща пневматична възглавница. Подлжеи на цялостно машинно пране. За хора с висока степен на риск от рани от залежаване (IV степен EPUAP).

Подреждането на клетките и конструкцията на модела Adjuster O2  го прави идеален за хора с асиметрични пози и ампутация на крайници. Той автоматично коригира малки тазови навяхвания и позволява индивидуална адаптация на повърхността дори към екстремни деформации на гръбначния стълб. Когато търсите високо ниво на комфорт, оптимална защита и стабилност на кожата, O2 Adjuster винаги е добър избор.   Конструкцията позволява пълно потъване, равномерно разпределя налягането и не му позволява да се плъзга напред, минимизирайки срязващите сили.

ADJUSTER O2 се състои от 5 клетки, всяка със собствена функция. Благодарение на уникалния дизайн, възглавницата осигурява ефективно разпределение на натиска, което я прави идеална възглавница против рани от залежаване, но също така и коригираща деформации. Анатомично оформената повърхност на седалката осигурява високо ниво на стабилност и поддържа оптималната позиция за седене. Клетките SmartCells имат специфична форма и структура, които оптимално гарантират ефективността. От октомври 2017 г. те имат доживотна гаранция за издръжливост.

Възглавницата ADJUSTER O2 се доставя с два покривни калъфа. Те са изработени от дишащ, гъвкав материал и покриват само горната част на възглавницата за инвалидни колички.

ПОДЛЕЖНИ НА ЦЯЛОСТНО МАШИННО ПРАНЕ.

От хигиенна гледна точка е много важно възглавницата да се пере. Особено в случаите, когато пациентът не задържа урина. Изваждането на съдържанието на възглавницата преди пране представлява трудност.   Новата възглавница ви позволява да я поставите цялата в пералнята. Клетките SmartCells, които изпълват възглавницата, не е необходимо да се отстраняват преди пране. Затова възглавницата е идеална за използване в домове за възрастни и за всеки, който се нуждае от максимална чистота на възглавницата. Възглавницата е първата възглавница, която може да се изпере изцяло в перални машини, без да се използват специални торби за пране.

100% ДИШАНЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ.

Отворената структура на възглавницата осигурява 100% дишане и вентилация. Използването на дишаща възглавница подобрява контрола на температурата и влажността, увеличава комфорта и намалява силата на триене и срязване върху деформираните тъкани, което намалява риска от рани от залежаване.

ЕФЕКТ НА КУТИЯТА.

.Възглавницата има цип в средата, което позволява по-добре да адържи обема си. Следователно това увеличава опората и намалява риска от изплъзване на клетките SmartCells ™ изпод пациента. Ефектът на кутията също така позволява на терапевтите да коригират броя на клетките (добавяне или изхвърляне само при необходимост), когато потребителят остане седнал на възглавницата.

УНИКАЛНА КОНСТРУКЦИЯ.

В задната част на възглавницата има специална закачалка. Използва се за окачване на възглавница O2 Adjuster, за да изсъхне след пране. Тя изпълнява и друга допълнителна роля, позволява правилно да поставите горния капак на възглавницата и да се ориентирате къде е задната ѝ част и къде предната.

СПЕЦИАЛЕН КАЛЪФ ЗА СЪХРАНЕНИЕ O2.

Възглавницата ADJUSTER O2 се доставя с два покривни калъфа. Те са изработени от дишащ, гъвкав материал и покриват само горната част на възглавницата за инвалидни колички. Дъното на възглавницата остава напълно отворено, за да може възглавницата да бъде непрекъснато проветрива. Това осигурява оптимална вентилация и комфорт за потребителя. Предвидени са два калъфа – единият винаги ще бъде чист.

Възглавниците ADJUSTER O2 се предлагат в разновидности с два вида дебелина 6 см и 10 см.

Допълнителни предимства:

 • оптимално потъване и стабилизация,
 • удобство и идеално разпределение на напрежението,
 • отлично позициониране на бедрата,
 • отлично стабилизиране на таза ,
 • издръжливост до 250 кг,
 • лесна за употреба,
 • Няма нужда от допълнително напомпване и периодична проверка на налягането.
 • предотвратява изхлъзавнето  - минимализира срязващите сили,
 • отлично позициониране на бедрата,
 • малко тегло : 534г – 769г в зависимост от размера,
 • лесна за поддържане на чистота, изцяло подлежи на автоматично пране при 60°,
 • огромна издръжливост – доживотна гаранция на клетките SmartCell,

Стандартни размери на възглавниците:

ширина х дълбочина

cm 35 38 40 43 45 48 50 53 55 58 60
35           x x x x x x
38             x x x x x
40               x x x x
43                     x
45                      
48 x                    
50 x x                  
53 x x                  
55 x x x                
58 x x x                
60 x x x x              
  стандарт
x За да поръчате
VICAIR ADJUSTER O2


VermeirenVermeiren on youtube


© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964