VECTOR 02

Антидекубитална стабилизираща пневматична възглавница. Подлжеи на цялостно машинно пране. За хора с висока степен на риск от рани от залежаване (IV степен EPUAP).

Понякога е необходимо да се освободи чувствителната зона около опашната кост. VECTOR O2 изпълнява тази роля перфектно. Уникалното подреждане на камерите също гарантира комфорт, оптимална защита на кожата, отлично насочване на краката и по-голяма стабилност на таза. 100% машинно пране, осигурява оптимална хигиена, отличен контрол на температурата и влажността. Ако е необходимо, Vector O2 осигурява по-добра функционалност на горната част на тялото и разширява обхвата на раменете при активни хора.

ПОДЛЕЖНИ НА ЦЯЛОСТНО МАШИННО ПРАНЕ.

От хигиенна гледна точка е много важно възглавницата да се пере. Особено в случаите, когато пациентът не задържа урина. Изваждането на съдържанието на възглавницата преди пране представлява трудност.   Новата възглавница VECTOR O2 ви позволява да я поставите цялата в пералнята. Клетките SmartCells, които изпълват възглавницата, не е необходимо да се отстраняват преди пране. Затова възглавницата е идеална за използване в домове за възрастни и за всеки, който се нуждае от максимална чистота на възглавницата. Възглавницата VECTOR O2 е първата възглавница, която може да се изпере изцяло в перални машини, без да се използват специални торби за пране.

100% ДИШАНЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ.

Отворената структура на възглавницата VECTOR O2 осигурява 100% дишане и вентилация. Използването на дишаща възглавница подобрява контрола на температурата и влажността, увеличава комфорта и намалява силата на триене и срязване върху деформираните тъкани, което намалява риска от рани от залежаване.

ЕФЕКТ НА КУТИЯТА.

.Възглавницата има цип в средата, което позволява по-добре да адържи обема си. Следователно това увеличава опората и намалява риска от изплъзване на клетките SmartCells ™ изпод пациента. Ефектът на кутията също така позволява на терапевтите да коригират броя на клетките (добавяне или изхвърляне само при необходимост), когато потребителят остане седнал на възглавницата.

УНИКАЛНА КОНСТРУКЦИЯ.

Възглавницата Vector O2 се състои от 8 камери, всяка със собствена функция. Благодарение на уникалния дизайн, възглавницата осигурява ефективно разпределение на налягането, което я прави идеална антидекубитална възглавница. Анатомично оформената повърхност на седалката осигурява високо ниво на стабилност и поддържа оптималната позиция за седене. Клетките SmartCells имат специфична форма и структура, които оптимално гарантират ефективността. От октомври 2017 г. те имат доживотна гаранция за издръжливост.

УДОБНА ЗАКАЧАЛКА ЗА СУШЕНЕ.

В задната част на възглавницата има специална закачалка. Използва се за окачване на възглавница VECTOR O2, за да изсъхне след пране. Тя изпълнява и друга допълнителна роля, позволява правилно да поставите горния капак на възглавницата и да се ориентирате къде е задната ѝ част и къде предната.

СПЕЦИАЛЕН КАЛЪФ ЗА СЪХРАНЕНИЕ O2.

Възглавницата VECTOR O2 се доставя с два покривни калъфа. Те са изработени от дишащ, гъвкав материал и покриват само горната част на възглавницата за инвалидни колички. Дъното на възглавницата остава напълно отворено, за да може възглавницата да бъде непрекъснато проветрива. Това осигурява оптимална вентилация и комфорт за потребителя. Предвидени са два калъфа – единият винаги ще бъде чист.

Възглавниците VECTOR O2 се предлагат в разновидности с два вида дебелина 6 см и 10 см.

Допълнителни предимства:

 • анатомична форма на възглавницата,
 • оптимално потъване и стабилизация,
 • удобство и идеално разпределение на напрежението,
 • отлично позициониране на бедрата,
 • отлично стабилизиране на таза ,
 • малко тегло: 500г – 850г в зависимост от размера,
 • издръжливост до 250 кг,
 • лесна за употреба,
 • лесна за поддържане на чистота,
 • огромна издръжливост,
 • Няма нужда от допълнително напомпване и периодична проверка на налягането.
VICAIR VECTOR O2
VermeirenVermeiren on youtube


© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964