B66S

Подлакътник B66S за стабилизиране на предмишницата

Най-често срещаният проблем, който възниква след инсулт, е парализа на половината на тялото. В зависимост от мястото на удара се засяга лявата или дясната страна.

Симптоми:

Пареза (хемипареза) - характеризира се с ограничена подвижност на крайниците. Тук може да се появи метеж (отслабване на мускулния тонус) или спастичност (повишаване на мускулния тонус), без интензивен процес на рехабилитация, водещ до патологично, трайно разместване на крайника и водещо до мускулни контрактури.
Постоянно обездвижване на крайника (хемипелгия).
РЕШЕНИЕ:

В допълнение към основния процес на рехабилитация, който ви позволява да възстановите подходящата мускулна функция, пациентът трябва да поддържа крайника в най-естественото положение, което гарантира правилна стабилна опора на ръката. Оказва пряко влияние върху правилното позициониране на гръбначния стълб и предотвратява рефлекторните реакции, ако не се потиснат, те продължават.

При постоянна парализа крайникът върху подлакътника на инвалидната количка трябва да бъде правилно стабилизиран.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ B66S Подлакътник

Целта на използването на подлакътника е правилното позициониране и стабилизиране на предмишницата на подлакътника.

Подлакътник B66S - е професионално решение за хора, които се нуждаят от правилна стабилизация на ръката. Изработена във вакуумна технология й позволява перфектно да съвпада повърхността с формата на ръката, нейния обем и формата на ръката.

Технологията използва модифицирани полиестерни гранули, затворени във висококачествен, гъвкав, стегнат неопрен с клапан, покрит с найлоново влакно от страната на тялото, което е удобно за тялото. Комплектът включва специална помпа, която изпомпва въздуха отвътре. Колкото повече въздух се изпомпва отвътре, толкова повече ще бъде фиксирана формата на повърхността на подлакътника.

Възглавницата за подлакътници е прикрепена към основата с широка VELCRO лента. Това ви позволява да промените позицията на възглавницата на дълбочина и да получите оптималния ъгъл на предмишницата (60 °), за да гарантирате правилното позициониране на гръбначния стълб.

Предлагат се два размера:

М 25см х 30см

L 25см x 45см

STABILO Velcro Armrests
VermeirenVermeiren on youtube


© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964