U76 Neo

Двуточков колан за ханша и бедрата

Тазът е ключът към поддържането на правилна стойка и определя положението на главата, торса и крайниците.

Правилна стойка:

  • естественото положение на гръбнака и главата,
  • хоризонтално положение на таза,
  • раменете леко изтеглени назад спрямо таза.

За да се постигне правилна стойка, се използват различни методи, един от основните е използването на подходящи колани за бедра, които гарантират правилното позициониране на таза, предотвратяват отклоняването и усукването му, което е основната причина за деформации на гръбначния стълб.

U76Neo – двуточков колан, подходящ за хора със слаби мускули. Предназначен е за хора с кифоза с отклонение на таза назад. Такива пациенти са склонни да се плъзгат от инвалидната количка и трябва да бъдат закрепени. Двуточковият колан е подходящ и за хора с тазови навяхвания, което е много често при сколиоза. Използва се за стабилизиране на таза към седалката и облегалката.

Коланите са изработени от висококачествен перфориран неопрен, покрит с еластичен найлон от едната страна и ликра от другата. Перфорацията осигурява необходима венилация.

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ КОЛАН:

Необходимо е да се измери ширината между главния трохантер, докато пациентът седи (широчина на ханша). След това изберете размер, като спазите данните по-долу. Също така трябва да вземете предвид тенденцията за промяна на теглото и облеклото.

S (18см-28см)

M (23см-38см)

L  (33см-48см)

 

NEOFLEX U76
VermeirenVermeiren on youtube


© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964